MY BAG /0/

Your shopping cart is empty!

Privacy Policy

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Πολιτική Απορρήτου έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιο λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πώς τα χρησιμοποιούμε. Παρακαλείσθε να αφιερώσετε χρόνο να τη διαβάσετε προσεκτικά. Η πολιτική αυτή σχετίζεται με όλους εσάς που επισκέπτεστε τον ιστότοπο ή αγοράζετε και χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας μέσω του ιστοτόπου μας. Η Εταιρεία διασφαλίζει ότι το «mentisjewellery» είναι σύννομο προς τις διατάξεις του Νόμου 2472/1997 περί «Προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και του Νόμου 3471/2006 περί «Προστασίας προσωπικών Δεδομένων και ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες» και τον ΕΚ 2016/679 «Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων». Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία βεβαιώνει ότι τυχόν συλλογή, επεξεργασία ή/και αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται σύμφωνα με το νόμο και μόνον κατόπιν δικής σας ρητής ειδικής συναίνεσης και αποκλειστικά και μόνον για τους σκοπούς και στο μέτρο που απαιτείται για τη λειτουργία του «mentisjewellery».

  

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η Εταιρεία διασφαλίζει ότι το «mentisjewellery» βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση  με τις διατάξεις των Νόμων περί «Προστασίας προσωπικών Δεδομένων» Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία βεβαιώνει ότι τυχόν συλλογή, επεξεργασία ή/και αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Ανήλικοι επισκέπτες του «mentisjewellery» έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αυτό και στις υπηρεσίες του, αποκλειστικά και μόνο με τη συγκατάθεση και υπό την επίβλεψη των γονέων ή των κηδεμόνων τους, χωρίς να έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση υποβολής τέτοιων στοιχείων από ανήλικους χωρίς συγκατάθεση και επίβλεψη γονέα, η Εταιρεία προβαίνει σε άμεση διαγραφή των αντίστοιχων πληροφοριών δεδομένου ότι έχει λάβει σχετική ενημέρωση προηγουμένως προς τούτο, καθώς η ίδια δεν δύναται να το γνωρίζει.

 

Προσωπικά Δεδομένα & Επεξεργασία

Η πλοήγηση στο «mentisjewellery» είναι εφικτή και χωρίς την αποκάλυψη προσωπικών σας στοιχείων που συνιστούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Ωστόσο, μπορείτε να επωφεληθείτε από περισσότερες υπηρεσίες εφόσον αποδεχθείτε να αποκαλύψετε ορισμένα στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα ανάλογα με την εκάστοτε υπηρεσία που σας ενδιαφέρει. Για την έναρξη και διεκπεραίωση της συναλλαγής σας με την Εταιρεία μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση από πλευρά σας ορισμένων προσωπικών σας στοιχείων όπως το ονοματεπώνυμό, τα στοιχεία επικοινωνίας σας (email, τηλέφωνο) και η διεύθυνσή σας για την αποστολή της παραγγελίας σας. Η υποβολή των προσωπικών σας στοιχείων συνεπάγεται τη συναίνεση σας για τη χρήση αυτών από τους διαχειριστές του «mentisjewellery» για τη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας. Τα στοιχεία πληρωμής σας (π.χ. ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας) δεν συλλέγονται, ούτε αποθηκεύονται από την Εταιρεία και γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να τα καταχωρείτε εκ νέου κάθε φορά που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή μέσω του «mentisjewellery». Κατά την πλοήγηση σας στο «mentisjewellery» συλλέγουμε με αυτοματοποιημένο τρόπο πληροφορίες για τη διασφάλιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας αυτών μέσω χρήσης cookies, webserverlogs (αρχεία καταγραφής λειτουργικότητας και απόδοσης server) και webbeacons (τεχνική με προσθήκη ετικετών -tags- σε ιστοσελίδες και email που επιτρέπουν τη διακριτική -συνήθως αόρατη- επαλήθευση ότι κάποιος χρήστης -ανώνυμος- έχει πρόσβαση σε κάποιο περιεχόμενο). 

Επιπλέον προσωπικά δεδομένα συλλέγονται κατά την χρήση του e-shop στις κάτωθι περιπτώσεις:

  • Δημιουργία λογαριασμού

Με την δημιουργία δικού σας λογαριασμού στο «mentisjewellery» αυτόματα φυλάσσονται σε αυτόν τα στοιχεία των συναλλαγών σας με την Εταιρεία. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας λαμβάνετε σχετικό email με οδηγίες για τη δημιουργία του Προσωπικού σας Μυστικού Κωδικού Ασφαλείας.

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο:
Α. Το όνομα χρήστη (email ή username)
Β. Ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password)
Κάθε φορά που καταχωρείτε τους παραπάνω κωδικούς, αποκτάτε ασφαλή πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία. Εσείς παραμένετε αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλες τις πράξεις που διενεργούνται με τους προσωπικούς σας κωδικούς στο λογαριασμό σας και ευθύνεστε αποκλειστικά για τη σωστή χρήση του, ενώ η Εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από τη μη τήρηση των παρόντων όρων. Συμφωνείτε να ειδοποιείτε άμεσα την Εταιρεία για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας δεδομένων, καθόσον έχει λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την διασφάλισή τους.

Με την υποβολή των στοιχείων ο επισκέπτης ή/και πελάτης συμφωνεί να: α) παρέχει αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται από το «mentisjewellery» στις σχετικές αιτήσεις για πρόσβαση στα περιεχόμενα/υπηρεσίες του και β) διατηρεί και επιμελώς ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη.

  • Αποστολή προωθητικού και ενημερωτικού υλικού

Οι επισκέπτες του «mentisjewellery» έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην υπηρεσία λήψης νέων της Εταιρείας.
Για την εγγραφή του επισκέπτη/πελάτη στην υπηρεσία μέσω email (newsletter), υπάρχουν δυο επιλογές:

α. Κατά το τελικό στάδιο της διαδικασίας υποβολής της παραγγελίας ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την εγγραφή του στην υπηρεσία επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο. Σε αυτή την περίπτωση οι διαχειριστές του «mentisjewellery» λαμβάνουν το δικαίωμα να προσθέσουν τον πελάτη στη λίστα ενημερώσεων.
β. Κατά την πλοήγηση του στο «mentisjewellery» ο επισκέπτης μπορεί να εγγραφεί στη λίστα του Newsletter που υπάρχει διαθέσιμη σε κάθε σελίδα αυτού δηλώνοντας το email του και προαιρετικά το ονοματεπώνυμο. Σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη και δεν επιθυμεί να λαμβάνει ενημερωτικά email, μπορεί μόνος του να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του και να διαγραφεί από τη λίστα επιλέγοντας τη δυνατότητα αυτή  στο τέλος κάθε ενημερωτικού email που λαμβάνει ή ακόμα και να αποστείλει email στο [email protected] ζητώντας τη διαγραφή του.

  • Προσωποποιημένη διαφήμιση

Προϋπόθεση για την προσωποποιημένη διαφήμιση, ήτοι για την προβολή διαφημίσεων προσαρμοσμένων στις προτιμήσεις σας αλλά και για την ανάλυση της αποτελεσματικότητάς τους , αποτελεί η αποδοχή των αντίστοιχων cookies κατά την είσοδο στον ιστότοπο. Δεν συλλέγονται και δεν στέλνονται προσωπικές πληροφορίες όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email. Οι διαφημίσεις αυτές προβάλλονται σε δικές μας ιστοσελίδες και σε τρίτων. 

  • Βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα στοιχεία για σκοπούς επικοινωνίας και διαχείρισης πελατολογίου, στατιστικής ανάλυσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στοιχεία που αφορούν τη χρήση του «mentisjewellery» συλλέγονται καθώς μας βοηθούν να αξιολογήσουμε τη λειτουργία του (πχ. επισκεψιμότητα σελίδων, πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήθηκε, προέλευση επισκεπτών, στατιστικά πωλήσεων, κλπ) και μας δίνουν τη δυνατότητα για γενικές στατιστικές αναλύσεις χωρίς αναφορά σε επιμέρους στοιχεία χρηστών. Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες webanalytics τρίτων για την παρακολούθηση του «mentisjewellery» και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Οι πάροχοι των υπηρεσιών αυτών χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως cookies, webserverlogs και webbeacons. Οι πληροφορίες χρήσης που συλλέγονται και μεταβιβάζονται σε αυτούς τους παρόχους  βοηθούν στην ανάλυση του τρόπου χρήσης του ιστότοπου από τους επισκέπτες πχ. εάν είναι νέοι ή παλιοί επισκέπτες. Δεν συλλέγονται και δεν στέλνονται προσωπικές πληροφορίες όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email και δεν υπάρχει ταυτοποίηση χρήστη.

  • Διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει έτσι ώστε να μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα περιπτώσεις επιθέσεων και να προφυλαχθεί από αυτές.

 

Κοινοποίηση

Η Εταιρεία βεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία για χρήση μη ειδικά εξουσιοδοτημένη από εσάς, ούτε να αποστείλει ή γνωστοποιήσει σε τρίτους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) μη συνδεδεμένους με την Εταιρεία τα εν λόγω στοιχεία σας χωρίς τη δική σας ρητή και ειδική συναίνεση προς τούτο. Η Εταιρεία διαβιβάζει τα προσωπικά σας δεδομένα σε περιπτώσεις όπου η γνωστοποίηση είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της παραγγελίας σας (π.χ. συνεργαζόμενες εταιρείες αποστολής) ή είναι υποχρεωτική με βάση το νόμο.Η Εταιρεία χρησιμοποιεί υπηρεσίες αυτοματοποίησης με σκοπό τη μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Με την εγγραφή σας στο newsletter μας συναινείτε στην αποθήκευση και χρήση των στοιχείων σας μέσω τέτοιων υπηρεσιών.

 

Χρονικό διάστημα αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των προσωπικών δεδομένων διαμορφώνεται ανάλογα με την περίπτωση. Στις περιπτώσεις επεξεργασίας απαραίτητης βάσει νομικού πλαισίου (πχ. διατήρηση εμπορικών εγγράφων), το χρονικό διάστημα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Στις περιπτώσεις εκτέλεσης συμβατικών υποχρεώσεων η αποθήκευσή τους διατηρείται για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο για την εκτέλεση αυτών αλλά και τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων. Στις περιπτώσεις υλοποίησης ενεργειών προώθησης και διαφήμισης διατηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής σας οποιαδήποτε στιγμή τη θελήσετε. Η Εταιρεία μπορεί νόμιμα να επεξεργάζεται τα στοιχεία μέχρι το χρόνο της ανάκλησης.

 

Δικαιώματα επισκέπτη / πελάτη

Το «mentisjewellery» δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες / πελάτες του να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό χρήστη όπου τηρούνται τα προσωπικά τους δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν και φυλάσσονται κατά τα ανωτέρω και να προβαίνουν σε διορθώσεις, διαγραφές, τροποποιήσεις και προσθήκες των δεδομένων και πληροφοριών που έχουν υποβάλλει σε αυτό.Τα δικαιώματα που έχει κάθε φυσικό πρόσωπο αναφορικά με την επεξεργασία των δεδομένων του είναι συνοπτικά τα εξής:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: Μπορεί να ζητήσει αντίγραφο των δεδομένων που διατηρούμε για το ίδιο και να ελέγξει εάν επεξεργάζονται νόμιμα.
  • Δικαίωμα διόρθωσης: Μπορεί να ζητήσει τη διόρθωση και την επικαιροποίηση των προσωπικών του δεδομένων εάν είναι ανακριβή ή ελλιπή.
  • Δικαίωμα διαγραφής: Μπορεί να ζητήσει τη διαγραφή των δεδομένων που  διατηρούνται για τον ίδιο, χωρίς να απαιτείται συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Δεν είναι απόλυτο και ισχύει μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Δικαίωμα περιορισμού επεξεργασίας: Μπορεί να ζητήσει να διακοπεί η επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων , όταν αμφισβητείται η ακρίβειά τους, η επεξεργασία είναι παράνομη, τα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον στον υπεύθυνο επεξεργασίας
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εναντιωθεί στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων.
  • Δικαίωμα στη φορητότητα: Έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη μεταφορά των δεδομένων του σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  • Δικαίωμα ενημέρωσης/Διαφάνεια: όλες οι εταιρείες πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς ως προς τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, τους σκοπούς επεξεργασίας και με ποιον θα κοινοποιηθούν.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών είναι σημαντική για εμάς, οπότε για την ασφαλή πλοήγησή σας στο «mentisjewellery» καθώς και για την ασφάλεια των συναλλαγών σας με αυτό, η Εταιρεία λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο υιοθετώντας σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς, και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση βάσει πρωτοκόλλων, τα οποία τίθενται σε λειτουργία κατά τη διάρκεια εισαγωγής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που προσφέρουν κωδικοποιημένη επικοινωνία. Ακολουθούμε την πρότυπη βιομηχανική διαδικασία για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων που υποβάλλονται σε εμάς, τόσο κατά τη διάρκεια της μετάδοσης αυτών αλλά και τη στιγμή της παραλαβής τους. Επιβάλλουμε στους τρίτους συνεργάτες μας που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία σας την υποχρέωση να τηρούν αντίστοιχα μέτρα και δεσμεύονται να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα τηρώντας τη νομοθεσία και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες μας.  Ωστόσο, καμία μέθοδος μετάδοσης μέσω του Διαδικτύου, ή μέθοδος ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεν είναι 100% ασφαλής. Ως εκ τούτου, ενώ χρησιμοποιούμε τα βέλτιστα μέσα για να προστατεύσουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απόλυτη ασφάλεια. Επιπλέον για τη διασφάλισή σας όλα τα στοιχεία σας φυλάσσονται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων. Συγκεκριμένα ο server στον οποίον φιλοξενείται η ιστοσελίδα/e-shop μας ανήκει σε ελληνικό datacenter και συγκεκριμένα της εταιρείας LamdaHelix και υπεκμισθώνεται στην εταιρεία μας από την εταιρεία cloudconcept. Πρόσβαση στα δεδομένα που έχετε καταχωρήσει έχετε με τη χρήση λογαριασμού χρήστη (email) και τον κωδικό (password) που έχετε εσείς ορίσει. Η Εταιρεία λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα, θα πρέπει όμως να έχετε επίσης υπ’ όψιν σας ότι η ασφαλής πλοήγηση στο «mentisjewellery», καθώς και η προστασία του κωδικού πρόσβασης στον προσωπικό λογαριασμό σας εξαρτάται και από εσάς.